Nieuws - algemeen

Vrijdag is het de jaarlijkse Dag van de Mantelzorger. Een geschikt moment vindt het Wit-Gele Kruis om het project Mantelzorger voor mantelzorgers te lanceren.

SP.A-kamerlid Karin Jiroflée is zinnens een wetsvoorstel in te dienen om het remgeld voor kinderen en jongeren te schrappen. Bovendien moet voor deze leeftijdscategorie de derdebetalersregeling worden ingevoerd. Dat zei ze afgelopen weekend in De Zondag.

Net geen negentig procent van de huisartsen treden toe tot het akkoord tussen artsen en ziekenfondsen. Dat maakte het Riziv deze week bekend.

Ruim 37% van de huisartsen scoort hoog tot erg hoog op ‘bevlogenheid’. Dat blijkt uit twee studies in Huisarts Nu 3.

De Mucovereniging lanceert een campagne om de aandacht te vestigen op mucoviscidose.

Omdat er nog steeds een hardnekkig taboe heerst over partnergeweld bij ouderen, lanceert 1712 een campagne gericht op deze specifieke leeftijdsgroep.

De overgangsperiode waarin de oude modellen van de getuigschriften voor verstrekte hulp nog konden worden gebruikt, loopt af binnen twee weken. 30 juni is de ultieme datum waarop ze aanvaard worden.

Vanaf half juli heeft u een eID of burgertoken nodig om toegang te krijgen tot het beveiligde deel van de webtoepassing inzake accreditering.

Een gemiddelde wachtpost is jaarlijks goed voor 4400 raadplegingen en 1500 huisbezoeken. Dat staat te lezen in een nota opgesteld door het kabinet van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD).

Door de toenemende vragen over de modaliteiten en uitbetalingsvoorwaarden van de geïntegreerde praktijkpremie heeft AADM een officieel schrijven gestuurd naar de Nationale Commissie Artsen-Ziekenfondsen van het Riziv.

Ander nieuws

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4