KU Leuven lanceert grootschalige klinische studie naar Chronische Veneuze Ziekten (CVZ)

De KU Leuven zal binnenkort een nieuwe observationele klinische studie uitvoeren over de behandeling van Chronische Veneuze Ziekte, gecoördineerd door Prof. Dr. Sarah Thomis. Het doel van de Venous Outcome Study (VOS) is om op lange termijn (gedurende twee jaar) de invloed te meten van verschillende behandelingsopties voor Chronische Veneuze Ziekten (CVZ) op levenskwaliteit, ernst van de ziekte, symptomatologie en patiënttevredenheid: “Een observationele, prospectieve studie ter beoordeling van de resultaten van verschillende behandelingsmogelijkheden bij patiënten met chronische veneuze ziekte in België”.
 
Momenteel zoeken we geïnteresseerde huisartsen om zich te registreren voor de studie, die uiteindelijk 120 huisartsen in heel België zal omvatten. Alle deelnemende artsen zullen worden opgeleid om de tekenen en symptomen van Chronische Veneuze Ziekte te identificeren en de verschillende scoresystemen te interpreteren. Deze studie zal worden gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften en gepresenteerd op internationale congressen.
 
De studie is observationeel:

  • De diagnose van CVZ wordt gesteld door de huisarts.
  • Elke patiënt handtekent het formulier voor geïnformeerde toestemming en verbindt zich ertoe om regelmatig vervolgconsultaties bij te wonen (zonder uw gebruikelijke praktijken te veranderen).
  • U neemt zelf de beslissing over de behandeling (conservatief of invasief) in overleg met de patiënt.
  • Voor de invasieve behandeling wordt de patiënt door een vaatchirurg van zijn/haar keuze gevolgd.
  • De patiënten worden gedurende twee jaar opgevolgd in kader van de studie.

De deelnemende artsen krijgen een financiële vergoeding van ongeveer €1600 per 10 patiënten die het onderzoek voltooien. Deze vergoeding komt bovenop het gebruikelijke bedrag dat u voor een consultatie ontvangt via de patiënt en mutualiteit.
Indien u wenst deel the nemen aan deze studie, gelieve u dan the registreren op de studie-specifieke website: VOS-STUDY.COM. Hier kan u ook alle informatie terugvinden over deze studie zoals protocol, synopsis en overige essentiële informatie.

Publicatie datum
27 mrt 2024
Revisiedatum
27 mrt 2024