Interviewstudie echografie in de huisartsenpraktijk

Mijn naam is Cristale, een master student in de biomedische wetenschappen aan de KU Leuven. Ik loop momenteel stage op het Academisch Centrum voor Huisartsgeneeskunde.

Hier werk ik momenteel mee aan een studie omtrent echografie in de huisartsenpraktijk. Met dit onderzoek zijn we opzoek naar de mening van artsen over dit topic. We zien dat echografie, door zijn technische vooruitgang, steeds meer en meer gebruikt wordt in verschillende medische disciplines (waaronder ook steeds meer in de ambulante zorg). Ook in de huisartsenpraktijk zien we deze trend. Huisartsen kopen vaker op eigen initiatief een echotoestel aan om te gebruiken in hun praktijkvoering. Toch ontbreken er tot op heden richtlijnen voor huisartsen, voldoende wetenschappelijk bewijs en financiering.

Bent u huisarts, spoedarts of radioloog, en wil u graag uw mening geven over dit onderwerp, neem dan deel aan ons interview!

Concreet:

  • We zijn opzoek naar uw mening. Er is geen juist of fout. We willen te weten komen wat er leeft onder de artsen die in contact komen met dit onderwerp. Jullie mening is belangrijk voor ons en we willen deze graag vastleggen.
  • Praktisch: het interview duurt ongeveer 45 minuten en kan zowel online als live doorgaan, naargelang uw voorkeur.
  • Alle resultaten worden anoniem verwerkt. Er zal op geen enkele manier achteraf uw identiteit kunnen achterhaald worden.
  • De studie werd goedgekeurd door de Sociaal-maatschappelijke Ethische Commissie van de KU Leuven.
  • Meer informatie kan u vinden in de bijlage.

Indien u graag deelneemt aan onze studie of vragen heeft, mag u antwoorden via e-mail. Hopelijk tot snel!

Met vriendelijke groeten,

Cristale Mandiangu Ye Kangu
 

Publicatie datum
21 dec 2023
Revisiedatum
21 dec 2023