Evaluatie herfstvaccinatie covid 2023

In 2022 werd beslist om de vaccinatie tegen COVID-19 zoveel als mogelijk in te kantelen in de reguliere werking met vaccinatie door de reguliere vaccinatoren (huisartsen, apothekers en thuisverpleegkundigen). Op 15 september 2023 werd het startschot gegeven voor de covidvaccinatie in het najaar. Deze vaccinatie was aanbevolen voor verschillende prioritaire doelgroepen (65+'ers, zorgverleners, etc.). Dankzij de inspanningen van verschillende zorgaanbieders, zorginstellingen en organisaties bleek de herfstvaccinatie een succes met meer dan 1.500.000 toegediende vaccins in Vlaanderen. In de nasleep van deze succesvolle herfstvaccinatie voor COVID-19 wenst het Departement Zorg een grondige evaluatie uit te voeren.

Bij deze evaluatie wenst het Departement Zorg de successen en uitdagingen van de afgelopen herfstvaccinatie, met name de inkanteling in de reguliere werking, in kaart te brengen om deze vervolgens mee te nemen naar de toekomstige vaccinatieperiodes/campagnes. Om een globaal beeld te krijgen van het verloop van de herfstvaccinatie wordt gefocust op verschillende thema’s, zoals: communicatie, bestelling en distributie, vaccinatie en registratie, samenwerking, etc.
Gelet op uw onmiskenbare rol als huisarts binnen deze herfstvaccinatie zijn we ervan overtuigd dat uw ervaringen, meningen en suggesties een grote meerwaarde betekenen om onze aanpak in de toekomst verder te verfijnen en te optimaliseren. We zouden het dan ook ten zeerste appreciëren indien u de tijd zou willen nemen om deze vragenlijst in te vullen.

Praktisch:

Het invullen van deze bevraging duurt ongeveer 5-10 minuten en gebeurt volledig anoniem. U kan tijdens het invullen gerust even pauzeren. Indien gewenst kan u de voortgang in de vragenlijst opslaan (rechtsboven) en later verdergaan.
 

Vragen: 

Indien u vragen heeft over het invullen van deze bevraging, kan u steeds contact opnemen via vaccins@vlaanderen.be

Publicatie datum
15 feb 2024
Revisiedatum
15 feb 2024