Ervaringen en verwachtingen bij een gedeelde zwangerschapsbegeleiding

In het kader van mijn master-na-masteropleiding huisartsgeneeskunde doe ik onderzoek naar ervaringen en verwachtingen bij een gedeelde zwangerschapsbegeleiding.

Deze studie heeft als doel om te polsen naar ervaringen, ideeën, bezorgheden en verwachtingen omtrent gedeelde zwangerschapsbegeleiding. Aan de hand van vragenlijsten uitgestuurd naar zwangeren, huisartsen, gynaecologen en vroedvrouwen, wordt gehoopt meer inzicht te krijgen in hoe de zwangerschapsopvolging en de samenwerking tussen huisartsen, gynaecologen en vroedvrouwen geoptimaliseerd kan worden om de beste zorgen voor de zwangere vrouwen te kunnen aanbieden.

Het onderzoek is volledig anoniem en werd goedgekeurd door OBC/EC UZ/KU Leuven (MP023302).

Het invullen van deze vragenlijsten zal ongeveer 5 à 10 minuten van uw tijd in beslag nemen en zal online afgenomen worden via het platform Qualtrics.

Indien u wenst deel te nemen aan deze studie, kunt u naar volgende link gaan. https://kuleuven.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_cASidalmBIIdeVo

Helpt u mij het onderzoek verder te verspreiden door deze brief te delen met uw collega’s en kennissen? Helpt u mij door zwangere vrouwen aan te moedigen deel te nemen aan het onderzoek? 

Bij vragen of opmerkingen over dit onderzoek kunt u contact opnemen via laurence.claerbout@student.kuleuven.be of met mijn promotor Birgitte Schoenmakers, birgitte.schoenmakers@kuleuven.be.

Van harte bedankt voor uw bijdrage aan dit onderzoek!

Met vriendelijke groeten
Laurence Claerbout, huisarts-in-opleiding
Prof. Dr. Birgitte Schoenmakers

Publicatie datum
02 feb 2023
Revisiedatum
02 feb 2023